Onze Camera & Communicatie Unit (CCU) is overal in Nederland inzetbaar en beschikt over meerdere portofoonnetwerken en CCTV (een gesloten camerasysteem). De camerabeelden worden in de unit live uitgekeken waardoor de beveiliging nog sneller kan anticiperen. Vanuit de unit worden alle beveiligers, verkeersregelaars, brandwachten en de medische dienst aangestuurd. De CCU heeft ook contact met de organisatie van het evenement.

De CCU van Forty4 Safety and Security is:

  • In te zetten voor communicatie / portofoon verbindingen op een locatie / evenement
  • In te zetten voor cameratoezicht (live uitkijken en opnemen) op een locatie / evenement

  • In te zetten als Centrale Post Veiligheid (CPV) op evenementen. Voor (crisis) overleg

Het betreft een IVECO vrachtwagen met een vaste opbouw, waarin een goede overlegruimte is gecreëerd. Daarnaast bevindt zich in de opbouw (gescheiden van de overlegruimte) een mobile meldkamer. De meldkamer beschikt over 2 werkplekken. In de meldkamer zijn standaard 4 communicatienetwerken aanwezig.

De Unit beschikt standaard over 4 PTZ Dome camera’s. De beelden van deze camera’s komen binnen op de schermen in de meldkamer. De camera’s zijn vanuit de meldkamer te bedienen. Live uitkijken van de beelden is uiteraard mogelijk en de beelden kunnen worden opgeslagen op de server.

De CCU wordt altijd verhuurt met een deskundige van Forty4 Security. De deskundige weet alle “ins en outs” van de vrachtwagen met betrekking tot de netwerken, communicatieapparatuur, camera’s, monitoren en overige techniek.