De artiesten begeleider is een onmisbare spil in de organisatie van een evenement. Zodra de programmeur de artiesten heeft bevestigd, neemt de artiestenbegeleider het over. Indien gewenst worden hotels geboekt, er wordt een vervoers en beveiligingsplan gemaakt en alle eisen en wensen van de artiest samengevat in een rider worden bekeken en uitgewerkt.

De daadwerkelijke artiestenbegeleiding gaat van start op het moment dat een buitenlandse artiest in het land aankomt. Bij de ontvangst op Schiphol of een andere luchthaven is het heel belangrijk dat alles goed geregeld is. Gedurende het verblijf in Nederland is de artiestenbegeleider het aanspreekpunt voor de artiest, het management of een afgevaardigde van de platenmaatschappij. Bij een Nederlandse artiest start de begeleiding bij het ophalen thuis of op een afgesproken lokatie en zorgt de begeleider voor een goed verloop van de activiteiten tot en met het retour brengen naar huis.
 
Op het evenement heeft een artiestenbegeleider continu contact met de stagemanager. En brengt de artiest op het gewenste tijdstip naar het podium. De begeleider is het directe contact voor de artiest, daarom zijn onze artiestenbegeleiders communicatief sterk en kunnen vooruit denken, daarnaast zijn ze vanzelfsprekend representatief.